Embruix de Vall Llach 2012

ANYADA L’anyada 2012 va ser molt favorable en les zones més fresques ja que l’absència de pluges i les successives onades de calor van generar un cert pansiment a les vinyes més afectades d’insolació. La pluviometria va ser molt inferior a la mitjana dels darrers anys. El que destaca d’aquesta anyada són, juntament amb la manca de pluges, les successives onades de calor des del mes de maig fins a l’agost produint a la vinya un estrès hídric ja que des de mitjans primavera fins a finals d’estiu pràcticament no va ploure. L’efecte però, no es va manifestar a les zones més càlides i a les finques de més insolació, fins al final de l’episodi de fortes temperatures de finals d’agost, ja que la humitat relativa va ser superior a l’habitual i els períodes ventosos van ser de menys intensitat.
Va ploure sobretot al març i a l’abril i després es van anar produir pluges insignificants fins a principis de juliol; des d’aleshores fins a finals de setembre ja no va ploure gens. Pel que fa a les temperatures mitjanes durant el 2012 varen ser normals.
Pel que fa a les diferents varietats de raïm cal matisar que la garnatxa i la carinyena van aguantar millor l’estrès hídric, mentre que les varietats de recent implantació van acusar més el pansiment. El millor comportament hidrodinàmic va afavorir la resistència a la sequera en les vinyes velles. La poca pluviometria durant la primavera i l’estiu van provocar que la sanitat de la verema fos estat excel•lent i que no hi haguessin problemes de botritis. La verema va arribar sana a la maduració. Fins a finals d’agost no és va observar estrès hídric i el raïm va fer bé els diferents processos biològics. Aquesta anyada va ser seca des de la floració fins a la maduració i va destacar per un decalatge important entre grau alcohòlic i maduració fenòlica.
ANALÍTICA Grau alcohòlic.......... 15,5%
ATT.......................... 4,3 gr/l
Àcides volàtil............ 0,60 gr/l
Sucres total.............. 0,77 gr/l
VINIFICACIÓ Fermentació del raïm derrapat en dipòsits d’acer inoxidable de 2500 i 5.000 l de capacitat. Fermentació a Tª controlada entre 25º i 29º C al llarg de 17 dies amb pigeage diari i remuntatges suaus.
Maceració postfermentativa de 12 dies seguida d’un premsat suau. La fermentació malolàctica es realitza 50% en dipòsits d’inoxidable i 50 % en bóta.
CRIANÇA El vi passa a bótes (225 i 300 l) de fusta de segon i tercer vi de roure francès amb torrat lleuger i mitjà de gra fi.
Es realitza un trasbals durant la criança de 14 mesos.
EMBOTELLAT Març 2014.
VARIETATS 35% Garnatxa.
20% Carinyena.
20% Syrah.
20% Merlot.
5% Cabernet S.
N. AMPOLLES 55000 ampolles 0,750 l. en caixes de 6 i 12 ampolles.