• No hi ha productes al carret de la compra.
Finalitzar compra

Idus de Vall Llach 2002

ANYADA

Idus de Vall Llach 2002

El 2002 va ser un any marcat pels grans contrastos climatològics. Després d’un inici d’hivern molt fred, amb gel i neu durant vint dies i temperatures inferiors a –12ºC, gener i febrer van estar caracteritzats per unes temperatures més moderades.

Durant el mes de març i els primers dies de primavera, l’ambient calorós i les escasses pluges varen ser la nota dominant, amb la qual cosa els ceps van despuntar ràpidament i van tenir un creixement vigorós.

La calor i l’escassetat d’aigua varen perdurar durant els primers dies d’estiu, generant un desenvolupament vegetatiu molt equilibrat i un vigor moderat. A partir del 15 d’agost va haver-hi un descens de les temperatures, i abundants precipitacions que van provocar un endarreriment considerable en la maduració del raïm. Així doncs, la verema va ser lenta, espaiada i dificultosa, obligant a un enorme esforç de selecció.
Fruit d’aquesta rigorosa selecció, s’aconseguirien raïms ben formats, de gra petit, amb la concentració desitjada, i una bona estructura i acidesa.

CRIANÇA

S’han utilitzat barriques de 300 l. de la boteria Dargaud & Jeagle amb un nivell de torrat lleuger i barriques de 225 l. de la boteria Radoux de torrat mitjà. Tota la fusta és nova i d’origen francès. Es va realitzar un únic trasbals (primavera 2003), durant els 18 mesos de criança.

Nº AMPOLLES

11.760 en caixes de 6 ampolles de 0,75 l.

ANALÍTICA

Grau alcohòlic………. 14,5%
ATT…………………….. 5,7 gr/l
IPT……………………. 70
Àcides volàtil………… 0,63 gr/l

VINIFICACIÓ

Fermentació del raïm despalillat i xafat en dipòsits d’acer inoxidable de 2500 l. de capacitat.
Remuntatges durant els 4 dies de fermentació a temperatura entre 25-28ºC i xafat amb pal de fusta els darrers 11 dies.
Maceració de 9 dies.
El descubat i el primer premsat tornen al dipòsit per a realitzar la fermentació malolàtica, que finalitza a les barriques.

EMBOTELLAT

Juny 2004.

VARIETATS

40% Carinyena (Velles vinyes dels Costers de Porrera).
20% Merlot (Finca del Mas del Porrerà, La Garranxa i La Devesa).
25% Cabernet(Finca de La Garranxa, Mas del Porrerà).
10% Garnatxa (Finca La Garranxa, Mas del Porrerà).
5% Syrah (Finca La Garranxa).

Scroll to top