• No hi ha productes al carret de la compra.
Finalitzar compra

Aigua de Llum de Vall Llach 2006

ANYADA

Aigua de llum de Vall Llach 2006

El 2006 va ser un any especial e irregular per a les varietats blanques del Celler.

Un hivern fred i humit va permetre als ceps d’iniciar la brotada de manera generosa, una primavera plàcida i una forta calor al juny acceleraren el desenvolupament dels sarments i dels raïms.

Les temperatures altes i molt especialment la absència de pluges generaren un estiu molt llarg i les plantes patiren un fort estrès per manca d’aigua fins ben entrat el mes de setembre.

Tot i la poca quantitat de producció -1.600 Kg-, la verema es realitzà de manera molt acurada; el 19 de setembre es collí la garnatxa de vinyes velles i el 20 de setembre el viognier.

El vi resultant es molt fidel a l’estructura de la terra del Priorat, amb el taní corpulent, integrat i polit. L’acidesa manté el frescor de la llicorella i la joventut del vi. La textura del glicèrid evoca la calidesa i un llarg final de boca.

El perfum, l’elegància i la complexitat d’aquest vi són el resum d’un any que començà dolç i que tingué un final molt mediterrani.

CRIANÇA

Una part del vi fermenta dins la bóta de roure i després del cupatge els vins retornen a la bóta per a una darrera estabilització. En total 5 mesos de criança en fusta nova.

Nº AMPOLLES

310 ampolles de 0,75 l.

ANALÍTICA

Grau alcohòlic………. 14%
ATT…………………….. 5,3 gr/l
IPT……………………. 60
pH……………………… 3,5
Àcides volàtil………… 0,62 gr/l

VINIFICACIÓ

Verema realitzada a primera hora del matí per tal de mantenir els raïms a baixa temperatura. Premsat suau amb una extracció equivalent al 55% del rendiment.
Fermentació a una temperatura controlada de 16º durant 112 dies, una part en bóta de roure nova i una part en dipòsit d’acer inoxidable. Durant la fermentació es realitzaren petits bastonatges per tal de remoure les lies fines del vi.
Finalitzada la fermentació es procedí al cupatge dels dos vins ajustant el perfum i l’elegància del viognier amb l’harmonia i l’estructura de la garnatxa.

EMBOTELLAT

Juny 2008.

VARIETATS

65 % Viognier (Finca Mas d’en Porrerà).
35 % Garnatxa de vinyes velles.

Scroll to top