• No hi ha productes al carret de la compra.
Finalitzar compra

L’entorn

El Priorat

La terra del Priorat és un poema de costers i comellars, una pell d’ombres i llums que parlen de l’esforç secular dels seus habitants.

Un llenguatge de cims i fondalades, de marges i roquers que expressen les dificultats que les vinyes han de superar per oferir el seu tresor.

Aquestes condicions adustes, quasi feréstegues, amb un clima poc temperat i una pluviometria escassa, són les que ens permeten el privilegi d’un dels millors mosts del món.

El Priorat fa de la relació del ser humà amb la terra, un delicat equilibri entre l’esforç d’un conreu duríssim i el gaudi d’uns resultats únics.

Porrera

El Celler neix al poble de Porrera, i vol ser una expressió vitivinícola arrelada al territori. Fidel a aquest sentiment, pretenem que a cada ampolla s’hi degustin les magnífiques possibilitats del vi del Priorat, amb les especificitats concretes de Porrera, els seus costers i el seu terme.

Ens sentim compromesos amb el poble que ens acull, i els nostres vins volen ser la millor expressió d’aquest compromís.

Aquest és el motiu principal pel que Vall Llach és al mig del poble, a La Final i a Cal Baldrich.

La Final

Aquest edifici està ubicat a la plaça més emblemàtica del poble. I és la construcció privada més vella i gran de Porrera dedicada des de sempre a l’elaboració del vi.

A La Final hi ha totes les estructures, materials i maquinàries necessàries per a la recepció i l’elaboració dels vins.

Cal Baldrich

És el celler pròpiament dit.

Un vell i noble casalot totalment reestructurat, respectant la seva història, posat al servei d’un equilibri ambiental, estètic i climàtic immillorable pel repòs i benestar del vi a les botes.

La llicorella

Quan camines per les vinyes i trepitges les catifes de llicorella, sense adonar-te’n quedes absort per l’embruix d’un color blau-gris, quasi brillant; o pel ventall de tonalitats ocres, si la pissarra és més ferrosa.

És llavors quan comprens que el que estàs trepitjant és un dels tresors més preuats del Priorat i la clau més secreta de la qualitat dels seus vins.

El cep i les seves arrels, busquen penetrar les minúscules escletxes de la llicorella, entrant en una estranya relació d’amor i odi, de supervivència i destrucció.

Gaudir d’aquest espectacle és una porta oberta a la comprensió dels “perquès” profunds que permeten la personalitat exclusiva del most que després s’hi recol·lectarà.

Des de Vall Llach afirmem orgullosos que el nostre millor enòleg el tenim dalt de les muntanyes, a les vinyes.

No és cap modèstia, i tothom al Celler, des del cos tècnic fins al pagès, procura que el fruit d’aquesta relació entre els ceps i la llicorella, arribi a cada ampolla el més fidelment possible.

Scroll to top