• No hi ha productes al carret de la compra.
Finalitzar compra

Aigua de Llum de Vall Llach 2008

ANYADA

Aigua de llum de Vall Llach 2008

El 2008, quin any de pluges!

Desprès d’un hivern realment sec, va aparèixer un vent de llevant, humit i constant que es va prolongar des del mes de març fins a mitjans de juliol. Aquest vent de llevant fou humit, força sovint portador de pluges abundants… feia anys que les pluges no eren tan generoses durant la primavera i els primers mesos d’estiu.

La vegetació fou espectacular i el quallat es ressentí de l’excés d’aigua provocant un important corriment de la flor. Un any doncs en que calgué vigilar constantment l’estat sanitari de les plantes degut a la forta presència de míldiu i cendrosa. Tot i que en aquestes terres no estem acostumats a la incidència de la pluja, val a dir que amb treball i dedicació ens en vam sortir prou bé. Les plantes a l’inrevés d’un any normal vegetaren de forma copiosa, i degut a la manca de raïms provocat per el quallat, el seu desenvolupament fou més abundant que de costum.

Un any perfecte per a la vegetació i el descans de la planta. Els finals d’agost i de setembre van ser d’allò més regulars, un fort contrast de temperatura entre el dia i la nit propicià una pell dura i el gra no patí un creixement massa important. Els finals de setembre i d’octubre van ser secs i es va poder fer una campanya regular amb uns raïms ben tintats i madurs. Un any molt aromàtic i complex.

CRIANÇA

El vi passa a bóta de 300 l de fusta nova de roure francès, la mateixa que s’ha fet servit per fermentar. La resta de blancs a bótes noves de 225 l de roure francès.
Es manté en bóta durant la criança de 4 mesos.

Nº AMPOLLES

820 ampolles 0,750 l. en caixes individuals.

ANALÍTICA

Grau alcohòlic………. 15,85%
ATT…………………….. 4,8 gr/l
IPT……………………. UA
Àcides volàtil………… 0,40 gr/l

VINIFICACIÓ

Derrapat del raïm i maceració prefermentativa en dipòsits d’acer inoxidable durant 36 hores a temperatura controlada.
Es posa el 50 % del Viognier a fermentar a una bóta de roure francès nova de 300 l de capacitat. La resta del Viognier es fermenta en dipòsits d’acer inox. Al igual que la resta de blancs.
Fermentació a Tª controlada entre 12º i 15º C al llarg de 25-60 dies amb batonatge diari.

EMBOTELLAT

Maig 2009.

VARIETATS

55 % Viognier.
40 % Garnatxa.
5 % Macabeu, Escanyavella i Moscatell.

Scroll to top