• No hi ha productes al carret de la compra.
Finalitzar compra

Aigua de Llum de Vall Llach 2009

ANYADA

Aigua de llum de Vall Llach 2009

L’anyada 2009, va ser d’allò més regular.

L’hivern es va manifestar fred, amb molts dies de gelades i humit, les pluges tot i no ser molt abundants, si que varen ser reiterades.

El mes d’abril esdevingué molt plujós, l’inici de la brotació va anar acompanyat de pluges reiterades i molt ben caigudes. La major part de vegades acompanyades de dies amb un vent suau i amb temperatures baixes per l’època. Les plantes brotaven bé, regulars i amb una intensitat que les feia resistents a les malalties. Al maig van despuntar uns dies de força calor, a l’inici i al final, just quan algunes varietats volien florir, i es va allargar fins el primers dies de juny, tot plegat molt correcte atès que la floració demana dies de sol, calor i un cert vent.

Juny comença amb una pluja que refresca l’ambient i rega les plantes, desprès vingueren dies humits que facilitaren el bon desenvolupament dels ceps i els raïms. Juliol i agost, secs i solejats, vestiren un estiu típic del Priorat, molta llum, sol i vents de garbinada.

El setembre comença sec i calorós fins a mitjans que vingueren unes pluges molt desitjades, els ceps es recuperaren de l’estrès de l’estiu i reprengueren un cicle maduratiu lent donat que a les nits refrescava. La verema va ser lenta i pausada, varem començar a finals de setembre i es prolongà fins la segona setmana de novembre. petites pluges a l’octubre, refrescaven l’ambient i manteníem el desequilibri tèrmic. En definitiva una molt bona i interessant anyada.

CRIANÇA

El vi passa a bóta de 300 l de fusta nova de roure francès, la mateixa que s’ha fet servit per fermentar. La resta de blancs a bótes noves de 225 l de roure francès.
Es manté en bóta durant la criança de 4 mesos.

Nº AMPOLLES

546 ampolles 0,750 l. en caixes individuals.

ANALÍTICA

Grau alcohòlic………. 15,30%
ATT…………………….. 5,1 gr/l
Àcides volàtil………… 0,35 gr/l

VINIFICACIÓ

Derrapat del raïm i maceració prefermentativa en dipòsits d’acer inoxidable durant 36 hores a temperatura controlada.
Es posa el 50 % del Viognier a fermentar a una bóta de roure francès nova de 300 l de capacitat. La resta del Viognier es fermenta en dipòsits d’acer inox. Al igual que la resta de blancs.
Fermentació a Tª controlada entre 12º i 15º C al llarg de 25-60 dies amb batonatge diari.

EMBOTELLAT

Maig 2010

VARIETATS

60 % Viognier.
35 % Garnatxa blanca.
5 % Macabeu, Escanyavella i Moscatell.

Scroll to top