• No hi ha productes al carret de la compra.
Finalitzar compra

Aigua de Llum de Vall Llach 2010

ANYADA

Aigua de llum de Vall Llach 2010

L’inici de l’anyada 2010 va ser fred amb un hivern llarg, amb nevades i força pluja, factors que van afavorir al mes de març una bona brotada ( una mica tardana) i un bon creixement vegetatiu en el primer recorregut dels ceps. L’aigua va ser present durant tots els mesos primaverals.

A mitjans de juny es veien les primeres flors als raïms amb una vegetació abundant. Malgrat l’abundància de pluja es manifesta un perfecte estat sanitari gràcies bàsicament a les temperatures moderades i a la regularitat dels dies de vent. Juliol va ser el període més regular respecte als darrers anys, iniciant-se el verolat en la majoria de varietats a final del mes. L’agost avança pausadament, degut a ser un mes força temperat, exceptuant la darrera setmana a l’ igual que la primera quinzena de setembre quan la calor i la insolació forta permeten una bona maduració dels raïms.

La tardor va començar amb calor de dia, amb nits força fredes i amb pluja, mentre que a l’octubre es va imposar un temps típicament de tardor. En tots els estadis fenològics es va mantenir aquesta setmana i mitja de diferència- que ja va marcar la brotada- respecte a anyades anteriors. La maduració del raïm va ser lenta degut, bàsicament, al contrast de temperatura entre el dia i la nit i el raïm s’ha collit en un estat sanitari molt bo, finalitzant la verema durant la segona setmana de novembre. En resum l’anyada va ser tranquil·la, pausada i fresca.

CRIANÇA

El vi passa a bóta de 300 l de fusta nova de roure francès, la mateixa que s’ha fet servit per fermentar. La resta de blancs a bótes noves de 225 l de roure francès.
Es manté en bóta durant la criança de 4 mesos.

Nº AMPOLLES

904 ampolles 0,750 l. en caixes individuals.

ANALÍTICA

Grau alcohòlic………. 15,70%
ATT…………………….. 4,9 gr/l
IPT……………………. UA
Àcides volàtil………… 0,37 gr/l

VINIFICACIÓ

Derrapat del raïm i maceració prefermentativa en dipòsits d’acer inoxidable durant 36 hores a temperatura controlada.
Es posa el 50 % del Viognier a fermentar a una bóta de roure francès nova de 300 l de capacitat. La resta del Viognier es fermenta en dipòsits d’acer inox. Al igual que la resta de blancs.
Fermentació a Tª controlada entre 12º i 15º C al llarg de 25-60 dies amb batonatge diari.

EMBOTELLAT

Setembre 2011.

VARIETATS

60 % Viognier.
35 % Garnatxa blanca.
5 % Macabeu, Escanyavella i Moscatell.

Scroll to top