• No hi ha productes al carret de la compra.
Finalitzar compra

Aigua de Llum de Vall Llach 2012

ANYADA

Aigua de llum de Vall Llach 2012

L’anyada 2012 va ser molt favorable en les zones més fresques ja que l’absència de pluges i les successives onades de calor van generar un cert pansiment a les vinyes més afectades d’insolació. La pluviometria va ser molt inferior a la mitjana dels darrers anys. El que destaca d’aquesta anyada són, juntament amb la manca de pluges, les successives onades de calor des del mes de maig fins a l’agost produint a la vinya un estrès hídric ja que des de mitjans primavera fins a finals d’estiu pràcticament no va ploure. L’efecte però, no es va manifestar a les zones més càlides i a les finques de més insolació, fins al final de l’episodi de fortes temperatures de finals d’agost, ja que la humitat relativa va ser superior a l’habitual i els períodes ventosos van ser de menys intensitat

Va ploure sobretot al març i a l’abril i després es van anar produir pluges insignificants fins a principis de juliol; des d’aleshores fins a finals de setembre ja no va ploure gens. Pel que fa a les temperatures mitjanes durant el 2012 varen ser normals.

Pel que fa a les diferents varietats de raïm cal matisar que la garnatxa i la carinyena van aguantar millor l’estrès hídric, mentre que les varietats de recent implantació van acusar més el pansiment. El millor comportament hidrodinàmic va afavorir la resistència a la sequera en les vinyes velles. La poca pluviometria durant la primavera i l’estiu van provocar que la sanitat de la verema fos estat excel·lent i que no hi haguessin problemes de botritis. La verema va arribar sana a la maduració. Fins a finals d’agost no es va observar estrès hídric i el raïm va fer bé els diferents processos biològics.

Aquesta anyada va ser seca des de la floració fins a la maduració i va destacar per un decalatge important entre grau alcohòlic i maduració fenòlica.

CRIANÇA

El vi passa a bóta de 300 l de fusta nova de roure francès, la mateixa que s’ha fet servit per fermentar. La resta de blancs a bótes noves de 225 l de roure francès.
Es manté en bóta durant la criança de 4 mesos.

Nº AMPOLLES

1210 ampolles 0,750 l. en caixes individuals.

ANALÍTICA

Grau alcohòlic………. 15,50%
ATT…………………….. 4,9 gr/l
Àcides volàtil………… 0,4 gr/l
Sucres…………………. 3,3 g/l

VINIFICACIÓ

Derrapat del raïm i maceració prefermentativa en dipòsits d’acer inoxidable durant 36 hores a temperatura controlada.
Es posa el 50 % del Viognier a fermentar a una bóta de roure francès nova de 300 l de capacitat. La resta del Viognier es fermenta en dipòsits d’acer inox. Al igual que la resta de blancs.
Fermentació a Tª controlada entre 12º i 15º C al llarg de 25-60 dies amb batonatge diari.

EMBOTELLAT

Febrer 2013.

VARIETATS

80 % Viognier.
15 % Garnatxa blanca.
5 % Macabeu, Escanyavella i Moscatell.

Scroll to top