• No hi ha productes al carret de la compra.
Finalitzar compra

Idus de Vall Llach 2007

ANYADA

Idus de Vall Llach 2007

L’any 2007 es va caracteritzar per una excel·lent maduració del raïm.
L’hivern va resultar fred i humit, les temperatures no foren massa extremes per sota de zero.

La primavera quedà molt marcada per les precipitacions del mes d’abril, pluges regulars i persistents, just en el moment òptim. L’inici de la brotada i el desenvolupament de la planta fins ben entrat l’estiu va ser perfecte, la manca de precipitacions va facilitar el bon estat sanitari dels brots nous i el quallat dels raïms.

L’estiu sec i calorós s’allargà fins a finals del mes de setembre. A mitjans d’agost les plantes tenien el brot aturat i mostraven els habituals signes de sequedat estiuenca, pròpia de la ribera mediterrània.

Fou a partir de finals de setembre i la primera setmana d’octubre que les pluges refrescaren l’ambient, els ceps recuperaren l’equilibri i es desenvolupà una excel·lent maduració del raïm.

Els raïms, un any més, van ser els òptims per a les vinificacions al Priorat, la sequera va fer grans petits, amb una presència de sucres força alta. Tant la climatologia com l’estat sanitari de les plantes van permetre que la verema quedés condicionada solament per la decisió dels enòlegs, que trobaren un equilibri de maduració perfecte entre tots els components del gra: pell, polpa i pinyol. Si una paraula pot definir aquesta anyada és la maduració.

CRIANÇA

El 35 % del vi passa a bótes ( 225 i 300 l ) de fusta nova de roure francès amb torrat lleuger i mitjà de gra fi i el 65 % del vi restant a bótes de segon vi.
Es realitza un trasbals durant la criança de 14 mesos.

Nº AMPOLLES

11.780 ampolles 0,750 l. en caixes de 6 ampolles.

ANALÍTICA

Grau alcohòlic………. 15%
ATT…………………….. 5,4 gr/l
IPT……………………. 61 UA
Àcides volàtil………… 0,78 gr/l

VINIFICACIÓ

Fermentació del raïm derrapat en dipòsits d’acer inoxidable de 1000 i 2500 l de capacitat.
Maceració prefermentativa en fred durant 3 dies, fermentació a Tª controlada entre 25º i 29º C al llarg de 14-18 dies amb pigeage diari i remuntatges cada dos dies.
Maceració postfermentativa de 15 dies seguida d’un premsat suau.
La fermentació malolàctica es realitza 50% en dipòsits d’inoxidable i 50 % en bóta.

EMBOTELLAT

Maig-Juny 2009.

VARIETATS

40 % Carinyena, finques velles. 30 % Merlot. 10 % Cabernet Sauvignon. 10 % Garnatxa. 10 % Syrah

Scroll to top