• No hi ha productes al carret de la compra.
Finalitzar compra

Idus de Vall Llach 2009

ANYADA

Idus de Vall Llach 2009

L’anyada 2009 va ser d’allò més regular.

L’hivern es va manifestar fred, amb molts dies de gelades i humit, les pluges tot i no ser molt abundants, sí que varen ser reiterades.

El mes d’abril esdevingué molt plujós, l’inici de la brotació va anar acompanyat de pluges reiterades i molt ben caigudes. La major part de vegades acompanyades de dies amb un vent suau i amb temperatures baixes per l’època. Les plantes brotaven bé, regulars i amb una intensitat que les feia resistents a les malalties. Al maig van despuntar uns dies de força calor, a l’inici i al final, just quan algunes varietats volien florir, i es va allargar fins el primers dies de juny, tot plegat molt correcte atès que la floració demana dies de sol, calor i un cert vent.

Juny comença amb una pluja que refresca l’ambient i rega les plantes, desprès vingueren dies humits que facilitaren el bon desenvolupament dels ceps i els raïms. Juliol i agost, secs i solejats, vestiren un estiu típic del Priorat: molta llum, sol i vents de garbinada. El setembre comença sec i calorós fins a mitjans quan vingueren unes pluges molt desitjades; els ceps es recuperaren de l’estrès de l’estiu i reprengueren un cicle maduratiu lent donat que a les nits refrescava.

La verema va ser lenta i pausada, varem començar a finals de setembre i es prolongà fins la segona setmana de novembre. Petites pluges a l’octubre, refrescaven l’ambient i manteníem el desequilibri tèrmic. En definitiva una molt bona i interessant anyada.

CRIANÇA

El 35 % del vi passa a bótes ( 225 i 300 l ) de fusta nova de roure francès amb torrat lleuger i mitjà de gra fi i el 65 % del vi restant a bótes de segon vi.
Es realitza un trasbals durant la criança de 16 mesos.

Nº AMPOLLES

10.245 ampolles 0,750 l. en caixes de 6 ampolles.

ANALÍTICA

Grau alcohòlic………. 15,4%
ATT…………………….. 4,7 gr/l
IPT……………………. 62 UA
Àcides volàtil………… 0,70 gr/l

VINIFICACIÓ

Fermentació del raïm derrapat en dipòsits d’acer inoxidable de 1000 i 2500 l de capacitat.
Maceració prefermentativa en fred durant 3 dies, fermentació a Tª controlada entre 25º i 29º C al llarg de 14-18 dies amb pigeage diari i remuntatges cada dos dies.
Maceració postfermentativa de 15 dies seguida d’un premsat suau.
La fermentació malolàctica es realitza 50% en dipòsits d’inoxidable i 50 % en bóta.

EMBOTELLAT

Maig-Juny 2010.

VARIETATS

40 % Carinyena.
15 % Garnatxa.
15 % Merlot.
20 % Cabernet Sauvignon.
10 % Syrah.

Scroll to top