• No hi ha productes al carret de la compra.
Finalitzar compra

Idus de Vall Llach 2010

ANYADA

Idus de Vall Llach 2010

L’inici de l’anyada 2010 va ser fred amb un hivern llarg, amb nevades i força pluja, factors que van afavorir al mes de març una bona brotada ( una mica tardana) i un bon creixement vegetatiu en el primer recorregut dels ceps.

L’aigua va ser present durant tots els mesos primaverals.

A mitjans de juny es veien les primeres flors als raïms amb una vegetació abundant. Malgrat l’abundància de pluja es manifesta un perfecte estat sanitari gràcies bàsicament a les temperatures moderades i a la regularitat dels dies de vent. Juliol va ser el període més regular respecte als darrers anys, iniciant-se el verolat en la majoria de varietats a final del mes.
L’agost avança pausadament, degut a ser un mes força temperat, exceptuant la darrera setmana a l’ igual que la primera quinzena de setembre quan la calor i la insolació forta permeten una bona maduració dels raïms.

La tardor va començar amb calor de dia, amb nits força fredes i amb pluja, mentre que a l’octubre es va imposar un temps típicament de tardor. En tots els estadis fenològics es va mantenir aquesta setmana i mitja de diferència- que ja va marcar la brotada- respecte a anyades anteriors. La maduració del raïm va ser lenta degut, bàsicament, al contrast de temperatura entre el dia i la nit i el raïm s’ha collit en un estat sanitari molt bo, finalitzant la verema durant la segona setmana de novembre.

En resum l’anyada va ser tranquil·la, pausada i fresca. En definitiva una molt bona i interessant anyada.

CRIANÇA

El 35 % del vi passa a bótes ( 225 i 300 l ) de fusta nova de roure francès amb torrat lleuger i mitjà de gra fi i el 65 % del vi restant a bótes de segon vi.
Es realitza un trasbals durant la criança de 16 mesos.

Nº AMPOLLES

9.996 ampolles 0,750 l. en caixes de 6 ampolles.

ANALÍTICA

Grau alcohòlic………. 15,5%
ATT…………………….. 5,0 gr/l
Àcides volàtil………… 0,70 gr/l
Sucres…………………. 1,6 g/l

VINIFICACIÓ

Fermentació del raïm derrapat en dipòsits d’acer inoxidable de 1000 i 2500 l de capacitat.
Maceració prefermentativa en fred durant 3 dies, fermentació a Tª controlada entre 25º i 29º C al llarg de 14-18 dies amb pigeage diari i remuntatges cada dos dies.
Maceració postfermentativa de 15 dies seguida d’un premsat suau.
La fermentació malolàctica es realitza 50% en dipòsits d’inoxidable i 50 % en bóta.

EMBOTELLAT

Abril 2013.

VARIETATS

45 % Carinyena.
13 % Garnatxa.
10 % Merlot.
20 % Cabernet Sauvignon.
12 % Syrah.

Scroll to top