• No hi ha productes al carret de la compra.
Finalitzar compra

Idus de Vall Llach 2012

ANYADA

Idus de Vall Llach 2012

L’anyada 2012 va ser molt favorable en les zones més fresques ja que l’absència de pluges i les successives onades de calor van generar un cert pansiment a les vinyes més afectades d’insolació. La pluviometria va ser molt inferior a la mitjana dels darrers anys.

El que destaca d’aquesta anyada són, juntament amb la manca de pluges, les successives onades de calor des del mes de maig fins a l’agost produint a la vinya un estrès hídric ja que des de mitjans primavera fins a finals d’estiu pràcticament no va ploure. L’efecte però, no es va manifestar a les zones més càlides i a les finques de més insolació, fins al final de l’episodi de fortes temperatures de finals d’agost, ja que la humitat relativa va ser superior a l’habitual i els períodes ventosos van ser de menys intensitat.
Va ploure sobretot al març i a l’abril i després es van anar produir pluges insignificants fins a principis de juliol; des d’aleshores fins a finals de setembre ja no va ploure gens.

Pel que fa a les temperatures mitjanes durant el 2012 varen ser normals. Pel que fa a les diferents varietats de raïm cal matisar que la garnatxa i la carinyena van aguantar millor l’estrès hídric, mentre que les varietats de recent implantació van acusar més el pansiment. El millor comportament hidrodinàmic va afavorir la resistència a la sequera en les vinyes velles. La poca pluviometria durant la primavera i l’estiu van provocar que la sanitat de la verema fos estat excel·lent i que no hi haguessin problemes de botritis.

La verema va arribar sana a la maduració. Fins a finals d’agost no és va observar estrès hídric i el raïm va fer bé els diferents processos biològics. Aquesta anyada va ser seca des de la floració fins a la maduració i va destacar per un decalatge important entre grau alcohòlic i maduració fenòlica.

CRIANÇA

El 35 % del vi passa a bótes ( 225 i 300 l ) de fusta nova de roure francès amb torrat lleuger i mitjà de gra fi i el 65 % del vi restant a bótes de segon vi.
Es realitza un trasbals durant la criança de 16 mesos.

Nº AMPOLLES

1.428 ampolles 0,750 l. en caixes de 6 ampolles.

ANALÍTICA

Grau alcohòlic………. 15,5%
ATT…………………….. 4,8 gr/l
Àcides volàtil………… 0,72 gr/l
Sucres…………………. 1,0 g/l

VINIFICACIÓ

Fermentació del raïm derrapat en dipòsits d’acer inoxidable de 1000 i 2500 l de capacitat.
Maceració prefermentativa en fred durant 3 dies, fermentació a Tª controlada entre 25º i 29º C al llarg de 14-18 dies amb pigeage diari i remuntatges cada dos dies.
Maceració postfermentativa de 15 dies seguida d’un premsat suau.
La fermentació malolàctica es realitza 50% en dipòsits d’inoxidable i 50 % en bóta.

EMBOTELLAT

Juny-Juliol 2014.

VARIETATS

76 % Carinyena.
3 % Garnatxa.
12 % Merlot.
9 % Cabernet Sauvignon.

Scroll to top