• No hi ha productes al carret de la compra.
Finalitzar compra

Idus de Vall Llach 2006

ANYADA

Idus de Vall Llach 2006

L’anyada 2006 es va caracteritzar pels contrastos. L’hivern va resultar fred i força humit, amb temperatures que arribaren als 7º sota zero.

La primavera quasi bé no va existir donat que es va produir un salt tèrmic espectacular passant de dies freds a molta calor i sequedat. En els mesos d’ abril, maig i juny s’assoliren temperatures record, provocant un ràpid i accelerat creixement de la vinya. La manca de precipitacions va facilitar el bon estat sanitari dels brots nous i el quallat dels raïms.

L’estiu es va comportar d’una manera poc habitual: força lluminós però amb temperatures baixes. Aquesta combinació va permetre que les plantes suportessin la prolongada falta de precipitacions amb més suavitat degut a les temperatures suaus d’agost i la frescor de les nits. Setembre va ser el més regular amb un fort contrast de temperatures entre el dia i la nit que va propiciar que els ceps recuperessin el nivell òptim de desenvolupament originant una mesurada maduració del raïm.
Els raïms varen ser els òptims per les vinificacions al Priorat, la sequera va fer grans petits, amb una presència de sucres força alta, bona maduresa fenòlica i una excepcional concentració. Una anyada plena de contrastos.

CRIANÇA

El 35 % del vi passa a bótes de 225 i 300 l. de fusta nova de roure francès amb torrat lleuger i mitjà de gra fi i el 65 % del vi restant a bótes de segon vi.
S’han realitzat dos trasbalsos durant la criança de 14 mesos.

Nº AMPOLLES

15.110 ampolles 0,750 l. en caixes de 6 unitats.

ANALÍTICA

Grau alcohòlic………. 15,80%
ATT…………………….. 5,2 gr/l
IPT……………………. 63 UA
Àcides volàtil………… 0,89 gr/l

VINIFICACIÓ

Fermentació del raïm derrapat en dipòsits d’acer inoxidable de 1000 i 2500 l. de capacitat.
Maceració prefermentativa en fred durant 3 dies, fermentació a temperatura controlada entre 25º i 29º C al llarg de 14 dies amb «pigeage» diari.
Maceració postfermentativa de 15 dies que fou seguida d’un premsat suau. La fermentació malolàctica es realitzà el 50% en dipòsits d’inoxidable i el 50 % en bóta.

EMBOTELLAT

Maig-Juny 2008.

VARIETATS

40% Carinyena (finques velles).
20% Merlot.
15% Cabernet Sauvignon.
15% Garnatxa.
10% Syrah.

Scroll to top