• No hi ha productes al carret de la compra.
Finalitzar compra

Idus de Vall Llach 2008

ANYADA

Idus de Vall Llach 2008

El 2008, quin any de pluges!

Desprès d’un hivern realment sec, va aparèixer un vent de llevant, humit i constant que es va prolongar des del mes de març fins a mitjans de juliol. Aquest vent de llevant fou humit, força sovint portador de pluges abundants… feia anys que les pluges no eren tan generoses durant la primavera i els primers mesos d’estiu.
La vegetació fou espectacular i el quallat es ressentí de l’excés d’aigua provocant un important corriment de la flor.

Un any doncs en que calgué vigilar constantment l’estat sanitari de les plantes degut a la possibilitat de incidència de míldiu. Tot i que en aquestes terres no estem acostumats a la abundància de pluja, val a dir que amb treball i dedicació ens en vam sortir prou bé. Les plantes vegetaren de forma copiosa, i degut a la manca de raïms provocat per el quallat, el seu desenvolupament fou més abundant que de costum.

Un any perfecte per a la vegetació i el descans de la planta. Els finals d’agost i principis de setembre van ser d’allò més regulars, un fort contrast de temperatura entre el dia i la nit propicià una pell dura i el gra no patí un creixement massa important. Els finals de setembre i principis d’octubre van ser secs i es va poder fer una campanya regular amb uns raïms ben tintats i madurs. Un any molt aromàtic i complex.

CRIANÇA

El 35 % del vi passa a bótes ( 225 i 300 l ) de fusta nova de roure francès amb torrat lleuger i mitjà de gra fi i el 65 % del vi restant a bótes de segon vi.
Es realitza un trasbals durant la criança de 14 mesos.

Nº AMPOLLES

10.704 ampolles 0,750 l. en caixes de 6 ampolles.

ANALÍTICA

Grau alcohòlic………. 15%
ATT…………………….. 5,0 gr/l
IPT……………………. 62 UA
Àcides volàtil………… 0,58 gr/l

VINIFICACIÓ

Fermentació del raïm derrapat en dipòsits d’acer inoxidable de 1000 i 2500 l de capacitat.
Maceració prefermentativa en fred durant 3 dies, fermentació a Tª controlada entre 25º i 29º C al llarg de 14-18 dies amb pigeage diari i remuntatges cada dos dies.
Maceració postfermentativa de 15 dies seguida d’un premsat suau.
La fermentació malolàctica es realitza 50% en dipòsits d’inoxidable i 50 % en bóta.

EMBOTELLAT

Maig-Juny 2010.

VARIETATS

45 % Carinyena.
18 % Merlot.
15 % Cabernet Sauvignon.
7 % Garnatxa.
15 % Syrah.

Scroll to top